Dominic Rossi

Feedback geven en krijgen
Spreker

Profiel

Feedback geven en krijgen

(voor leidinggevenden)

 

TOPIC 

Wat heb je nodig om je talent ten volle te ontwikkelen?

Hoe creëer je de juiste voedingsbodem voor opbouwende feedback?

Hoe bereik je een toestand van flow waarbij lichaam, geest en emoties in harmonie zijn?

Een team kan pas succesvol zijn als de individuele leden het beste van zichzelf geven en zo elkaar positief uitdagen. Als leidinggevende is het jouw taak om het talent van elk van je teamleden daarbij te laten ontluiken en groeien.
Dat doe je door juist om te gaan met feedback, zowel in het geven als in het krijgen ervan.

Dominic laat daarbij niet alleen ontdekken hoe je feedback inzet om anderen naar een hoger niveau te tillen, hij maakt ons bewust van het feit dat wij eerst en vooral met onszelf aan de slag moeten. Hij stelt daarbij veel reflectievragen die aanzetten om naar binnen te kijken om zo als het ware feedback te geven aan onszelf.

 

BIO

Dominic Rossi  (1979) is gestart als individuele basketbal coach en trainer waardoor hij veel jonge talentvolle spelers ontwikkeld heeft tot internationale professionele spelers alsook WNBA speelsters. 

Hij heeft daarvoor een eigen bedrijf opgericht, waarmee hij als individuele high performance coach talentvolle en internationale professionele topsporters, ondernemers en artiesten begeleidt in hun persoonlijke ontwikkeling. 

Dominic is ook de auteur van het boek ‘Feedback geven en krijgen voor coaches en leidinggevenden met een hart voor groei’.
‘80% van de juiste feedback tijdens coachen gaat over het verder ontwikkelen van sterke punten, amper 20% zijn verbeterpunten.
Met deze theorie snijdt Dominic Rossi hout in zijn boek. Hij  licht toe hoe hij zelf feedback inzet  om mensen te helpen excelleren.

Dominic  is daarnaast ook een gepassioneerde spreker die als doel heeft mensen te inspireren op een duurzame manier. Hij gebruikt hierbij veel voorbeelden uit de sportwereld die ook treffend, concreet en bruikbaar zijn in diverse sectoren buiten de sport zoals bv het bedrijfsleven.
Zo voorkomt men verspilling van talent en ‘human capital’.

Eén van zijn kernwaarden is daarbij ‘intensiteit’.
Hiervoor verdiept hij zich graag in de noden van zijn publiek, om zijn keynote hierop zo goed mogelijk te kunnen afstemmen.

Wees wie je bent, speel geen rol; werk, denk en spreek vanuit je hart.

 

Dominic Rossi  - Spreker
Adres

Haarstraat 11
2000 Antwerpen
België

BTW/Ondern.nr:
BE0459.759.610

Contact


+32 3 231 43 79
+32 475 27 43 79

Contactformulier