Chef-Kok in de Tour de France
TOPIC
Albert Verdeyen reist al een aantal jaar als chef-kok samen met de tourkaravaan door Frankrijk.
Hij kan dus prima de link leggen tussen het teamwork in rennersploegen met ‘bazen en knechten’ in die ronde van Frankrijk en hoe er in de grote hotels en restaurants ook door keukenteams wordt samen gewerkt.
Want ook in de culinaire wereld gaat het dikwijls om ‘chefs’, ‘sous chefs’ en ‘keukenhulpjes’.
PROFIEL
Albert Verdeyen, de topchef met aanstekelijke Brusselse tongval, adviseert beginnende keukenliefhebbers bij het koken.
Albert is al vanaf zijn dertiende vertrouwd met het restaurantbedrijf en met de wereld van de gastronomie.
Reeds op 13-jarige leeftijd ging hij in de leer in Restaurant "François" te Brussel.
Albert werkte in verschillende vermaarde restaurants, liep stages in Frankrijk en boekte succes met zijn eigen zaak.
Tegenwoordig maakt hij naam als privékok en kookadviseur.
Zijn activiteiten zijn daarbij zeer gevarieerd:
Hij is chef bij VTM-Kookeiland, ambassadeur van gerenommeerde merken en mediafiguur, auteur van kookboeken (waaronder Stoemp 1, Stoemp 2, Start to Cook 1 - 2 - 3).
Albert organiseert kooklessen en culinaire reizen en werkt als chef-kok tijdens de Ronde van Frankrijk.
Hij verzorgde onder andere al de optimale wielervoeding voor het voormalige Omega Pharma-Lotto.
Verder ontwikkelt hij ook exclusieve topgerechten voor de bekende en gewaardeerde restaurantketen Lunch Garden.