Brigitte De Man


Spraakcoach

Profiel

DOELGROEP:

a. Eenieder die in het openbaar moet spreken.

Gezien zij regelmatig toneelteksten vertaalt uit het Engels en het Frans, kan zij u ook helpen bij een meertalige presentatie.

Met haar spontane glimlach zal zij u op uw gemak stellen.

Naargelang de noden van de spreker kan er gewerkt worden aan volgende onderdelen:
-ademhaling: luister naar sommige nieuwslezers die voor elke zin naar adem happen alsof hun leven ervan afhing! Met eenvoudige oefeningen kan dit euvel verholpen worden. Juist ademen creëert rust, laat het stemtimbre zakken zodat de stem aangenaam wordt om naar te luisteren.

-lichaamshouding: je kracht zit in het centrum van je lichaam. Een goede houding is belangrijk. Je zelfvertrouwen wordt groter.

-indelen van de tekst: dit geeft je een geruststellend gevoel. Je werkt nl. van (referentie)-punt  naar(referentie)-punt. Zo creëer je een houvast en kan je kleur leggen in de verschillende ‘hoofdstukken’ van je presentatie.

Als afsluiter én toetje kan een cranio - sacrale relaxatie massage gegeven worden die op loszittende kledij (bvb. jogging ) wordt uitgevoerd. De massage duurt een uur en zorgt gegarandeerd voor een diepe relaxatie. De hersenactiviteit wordt stopgezet en de vrijgekomen energie 80 – 90% ! wordt gebruikt om uw lichaam weer te tunen. U zou niet de eerste zijn die heerlijk ligt te snurken.

b. Dramacoach voor eenieder die een tekst / rol wil voorbereiden voor een casting / screentest..

c. Coaching van een groep personen die meedoen aan een bepaald televisie programma, zoals bv The Voice, …

Behalve bovenstaande technieken kan er dieper ingegaan worden op het acteren. Plaatsing in de ruimte, tekstanalyse, observatie, opbouw van een personage, samenspel…

 

DUURTIJD EN DATAPLANNING:

Individuele coaching :sessies van  2 à 3 uur, afhankelijk van de in te studeren tekst.
We gaan na welke van de bovenstaande technieken u kunnen helpen om uw presentatie zo efficiënt mogelijk te laten verlopen..

Groepscoaching: gezamelijke sessies maar ook individueel werk.

 

LOCATIE:

Individuele coaching: het kan “in company”, maar ideaal is een locatie los van uw bedrijf. Deze kan gerust door u voorgesteld worden!

Groepscoaching: een ruim lokaal met liefst een houten of balletvloer (grondwerk)

 

MATERIAAL:

De presentatietekst die u dient te brengen en bij voorkeur de kleding waarin u gedacht had de presentatie te zullen doen.

Als u van plan bent audiovisueel materiaal te gebruiken is ook dit een noodzaak, inclusief (alvast een gedeelte van) uw geplande visuele presentatie.

 

PROFIEL

Afgestudeerd aan de gerenommeerde toneelschool Studio Herman Teirlinck, heeft Brigitte De Man de afgelopen 25 jaar onafgebroken gewerkt voor theater en televisie. Velen kennen haar als oa als Annemarie in de tv.reeks Familie.

De rijkdom aan ervaring die ze heeft opgedaan tijdens het werken met toneeltekst (analyseren - overbrengen op een publiek ),
de daarbij horende spreektechnieken (ademhalingstechniek – dictie ) en het uitgebreide lichaamswerk, maken dat zij sinds enkele jaren als gastdocent Drama aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, de eerstejaarsstudenten de nodige basistechnieken en inzichten kan meegeven.

Brigitte De Man - Spraakcoach
Adres

Haarstraat 11
2000 Antwerpen
België

BTW/Ondern.nr:
BE0459.759.610

Contact


+32 3 231 43 79
+32 475 27 43 79

Contactformulier