Freddy Michiels

Antwerpse Les
Spreker

Profiel

Antwerpse Les

ONDERWERP

Freddy kan oa uitgenodigd worden voor diverse lezingen over het Antwerpse dialect. Dat heeft vast voor een stuk te maken met de minstens vier boeken die hij schreef over die Antwerpse volkstaal. (zie verder PROFIEL ).

Hij biedt alvast de keuze tussen twee sterke onderwerpen:

  • Antwerpse les
  • Antwerpse les voor gevorderden

En als de technische omstandigheden toelaten zal hij op eenvoudige aanvraag met plezier zijn ‘Antwerpse les’ aanvullen met knipogen naar de Strangers.

Het hoeft ook niet te stoppen met de hierboven aangehaalde onderwerpen.

Wie op zoek is naar nog meer Antwerpse onderwerpen kan Freddy ook vragen voor zijn verhalen over:

  • Luchthaven Antwerpen
  • Het verhaal achter Antwerpse standbeelden

 

PROFIEL

Freddy Michiels is journalist, auteur, bladenmaker en netwerker.
Hij heeft een verleden als directeur-hoofdredacteur van het gratis weekblad 'Antwerpse Post' (van 1961 tot 1985) , een dochterblad van Gazet van Antwerpen. Sedert 1985 is hij zelfstandig journalist voor diverse media. Hij was de oprichter en hoofdredacteur van KMO-insider en Ambassadeur (van 2001 tot 2017) en werkt mee aan diverse tijdschriften en periodieken als columnist en journalist.

Als filmschrijver maakte hij in de zeventiger jaren documentaire films in het kader van “De Vlaamse Explorators” over Hawai, Pater Damiaan, De bergstammen van Noord-Thailand. Hij was ook uitvoerend producent van de speelfilm “Close” van Paul Collet met Katia Alens in de hoofdrol.

Als auteur heeft Freddy Michiels verschillende opdrachtwerken op zijn naam, waaronder

In mei 2004 kreeg Freddy in Amsterdam de “Schaduwprijs 2004” voor het beste Nederlandstalige debuut als misdaadroman “Het Hollywood Complot”, uitgereikt door het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs.  

 

Freddy Michiels - Spreker
Adres

Haarstraat 11
2000 Antwerpen
België

BTW/Ondern.nr:
BE0459.759.610

Contact


+32 3 231 43 79
+32 475 27 43 79

Contactformulier