Jean Marie Pfaff

Ervaringen van een charismatisch voetballer én familieman
Spreker

Profiel

TOPIC

From zero to hero
Velen kennen Jean-Marie als een enthousiaste voetbalfan, die nog volop na-geniet van zijn successen met de Rode Duivels van weleer.
Maar Jean-Marie is meer!

Doorheen de jaren is hij uitgegroeid tot een Bekende Vlaming die als geen ander past in het mediabeeld van ontelbare Belgen en Nederlanders. Daarnaast heeft Jean-Marie ook een minder bekende kant.

Hij is namelijk ook een entertainend en zelfs motiverend spreker!
Waarbij hij zowel een managementpubliek kan aanspreker als het volledige personeelsbestand van een bedrijf.

‘The goal setting of a goalkeeper!’
Hij pakt bij dit alles niet alleen uit met zijn successen, maar hij vertelt wel alles over zijn continue inspanningen waarmee hij die successen kon bereiken. En vooral dat heeft te maken met de kern van zijn motiverend verhaal ‘De goalsetting van een goalkeeper’ want dat was hetgeen zijn jonge leven bepaalde. Zo combineerde Pfaff aanvankelijk zijn job als doelman met een baan bij de Post en later opende hij met zijn echtgenote ook een sportwinkel in Beveren. Dus niet wat men noemt een spectaculaire start, maar toen kwam WK 1986 in Mexico.
Dat werd zijn gouden ticket op weg naar de roem zeker nadat hij een jaar later werd uitgeroepen tot beste doelman van de wereld. Vanaf dan zou Jean-Marie kiezen voor een andere carrière, een carrière als ‘Hero’.
Als dit geen schitterend voorbeeld is van doorzettingsvermogen en motivatie en dan nog gebracht op de typische joviale manier van Jean-Marie.

PROFIEL

Zo vertelt hij op zijn typische spontane maar ook inspirerende manier hoe hij opgroeide in een gezin van 12 kinderen (6 jongens, 6 meisjes). Zijn ouders stonden ten tijde van zijn geboorte met hun woonwagen op het Astridplein in Lebbeke, nabij het voetbalterrein van SK Lebbeke. Het bleek een voorteken voor wat komen zou!
Hij geeft ook mee hoe hij in zijn jonge jaren verkoos om in ‘schiften’ te werken en vooral dan ’s nachts, om aansluitend gelijk te kunnen gaan trainen als voetballer.
In 1965 begon Jean-Marie samen met zijn broers bij de Waaslandploeg Beveren wat zijn echte doorbraak betekende, want iets later werd hij opgenomen in de nationale jeugdploegen van België

FORMULES

Afhankelijk van de grootte van het publiek, werkt Jean-Marie ook graag met een assisterende moderator.
Die kan hem dan begeleiden via een gesprek in interview-vorm, optreden als time-keeper en op adequate wijze een uitgebreide Q&A verzorgen met de deelnemers in de zaal.

Jean Marie Pfaff - Spreker
Adres

Haarstraat 11
2000 Antwerpen
België

BTW/Ondern.nr:
BE0459.759.610

Contact


+32 3 231 43 79
+32 475 27 43 79

Contactformulier