Jo Lernhout

Pionier in Art. Intel.
Spreker

Profiel

TOPIC

Wie op zoek is naar een bijzonder spreker kunnen wij zeker Jo Lernout aanbevelen.

Ja, bij wie oud genoeg is doet deze naam vast een belletje rinkelen, het is dan ook dezelfde Jo Lernout die zo’n dertig jaar geleden al bezig was met wat nu Artificiële Intelligentie heet, maar toen nog gewoon spraaktechnologie werd genoemd.

Dat grote (Amerikaanse) bedrijven hem en zijn collega indertijd uit de markt hebben geduwd, belette Jo Lernout niet van zodra de hypotheek van weleer was verwerkt, terug te starten met diverse initiatieven.

Technologische vernieuwingen gebaseerd op avatars die helpen om vreemde talen aan te leren en er simultaan mee te communiceren, zijn de items waar nu zijn nieuwe bedrijf zich in specialiseert.

Dat dit gegeven zeker de dag van vandaag ‘hot’ is, maakt dat Jo uitnodigen om een en ander toe te lichten zeker een aanrader is.

 

BIO 

Jo Lernout is afgestudeerd als regent wiskunde.

Hij werkte eerst voor enkele computerbedrijven (oa Wang, Barco Graphics)

Waarna hij samen met Pol Hauspie Lernhout & Hauspie Speech Products startte.

Introductie van hun bedrijf in 1995 op de technologiebeurs Nasdaq mag zeker een mijlpaal genoemde worden, waarna hij en zijn partner Pol in 1996 door de lezers van het financieel-economisch weekblad Trends verkozen werden tot Vlaamse Managers van het jaar.
Eind 1999 werd Jo dan ook nog door De Economische Redactie van De Standaard na Dr Paul Janssens en Lieven Gevaert uitgeroepen tot derde Vlaamse ondernemer van de eeuw.

Toen de grote Amerikaanse bedrijven zoals oa Google, Microsoft en Apple hun relatief jong bedrijf als bedreiging begonnen te zien, volgde er een rondje paniekvoetbal wat zelfs resulteerde in gerechtelijke vervolging.

Die zaken zijn ondertussen allemaal uitgeklaard en na de nodige omzwervingen en experimenten in het verre buitenland is Jo terug thuis en slaat hij terug de hand aan de ploeg, figuurlijk dan toch.

Want hij blijft een gedreven technologiespecialist en is klaar om de Artificiële Intelligentie in te zetten voor nieuwe algemeen bruikbare toepassingen.

 

 

Jo Lernhout - Spreker
Adres

Haarstraat 11
2000 Antwerpen
België

BTW/Ondern.nr:
BE0459.759.610

Contact


+32 3 231 43 79
+32 475 27 43 79

Contactformulier