Micha Marah


Presentator / moderator

Profiel

Een professionele presentatrice en daarenboven een begenadigde zangeres met een enorm palmares.

Beginjaren:  Micha werd in 1971 nationaal bekend dankzij deelname aan Canzonissima. Tijdens dit programma, waarin de Belgische afvaardiging voor het Eurovisiesongfestival van dat jaar werd gekozen, presenteerde zij de liedjes Tamboerke, Ik ben zeventien. Die ring en Balabaloe.

Ondanks dat Nicole & Hugo werden uitverkoren om naar het songfestival te gaan, bereikte Tamboerke de hitparade en werd Marahs eerste hit. Haar tweede hit was Die heerlijke wereld en dat is een bewerking van Un mundo nuevo, de Spaanse songfestivalbijdrage van 1971. Haar ster rees snel dat jaar, want zij deed mee aan het fameuze liedjesfestival Knokke Cup en stond ook in de hitparade met de liedjes Ik ben een meisje, Sterren aan de hemel en Hasta Mañana (een cover van ABBA).

Micha trad op in binnen- en buitenland. In 1975 waagde zij met 't Is over haar kansen nog eens voor het Eurovisiesongfestival. Zij deed dat samen met The Pebbles, een populaire band. Maar het was Ann Christy die gekozen werd als de Belgische inzending. Inmiddels was Micha Marah wel een gevestigde naam in de Vlaamse showbusiness.

Micha was ook samen met Marijn Devalck als tv-presentatrice te zien in het jeugdprogramma Stad op stelten. In de jaren tachtig en negentig presenteerde zij radioprogramma's als Hadiemicha en Kwistig met muziek op Radio 2. Ook was zij in allerlei televisieprogramma's te zien als zangeres, actrice of panellid.

Marah bleef tot in 2000 singles en albums uitbrengen, ook in de Engelse taal. Zij raakte geïnspireerd door Ierse folksongs en bracht in 1998 een album met bewerkingen uit. De zangeres liet zich hier van een nog onbekende kant zien. Anno 2006 maakte ze samen met Alana Dante en Sandra Kim deel uit van de Soul DivaZ. Zij brachten een repertoire van hits uit de jaren zestig.

In 2016 startte Micha Marah bij MENT TV met ‘Hadiemicha 2.0’, een nieuwe versie van het radioprogramma dat ze eerder op BRT 2 presenteerde. In haar programma nodigt ze een BV of artiest uit. De astrologe Erna Droesbeke licht het karakter van de gast(e) door.

Micha Marah - Presentator / moderator
Adres

Haarstraat 11
2000 Antwerpen
België

BTW/Ondern.nr:
BE0459.759.610

Contact


+32 3 231 43 79
+32 475 27 43 79

Contactformulier