Saartje Vandendriessche


Presentator / moderator

Profiel

SAARTJE VANDENDRIESSCHE

Saartje is licentiate Sociale en Culturele Agogiek. Deze opleiding genoot zij aan de VUB.

Zij is ook een gediplomeerd actrice. Na haar universitaire studies volgde ze nog drie jaar een acteeropleiding en studeerde ze met onderscheiding af bij de International TV-School.

PRESENTATIE

Haar presentatiewerk begon Saartje in 2002 bij jongerenzender TMF. Dit heeft zij gedurende een jaar gedaan. Nadien was zij, van 2003 tot 2004, omroepster bij VT4.
Zij presenteerde ook de VT4-kusttour.

Van 2005 tot en met 2015 was Saartje te zien als omroepster bij Eén.
Ze verscheen dan ook in verschillende Eén-programma's, zoals Het Swingpaleis en De laatste show. Voor het programma Vlaanderen Sportland, trainde ze (samen met onder anderen Brahim en Gella Vandecaveye) om de halve marathon uit te lopen, wat zij uiteindelijk ook deed.

Saartje was ook een reporter voor De Rode Loper.

Radio-ervaring deed ze in de zomer van 2006 op met het Radio 2-programma Buren in de zomer, dat zij presenteerde amen met Luc Verschueren.

In 2007 werd Saartje het nieuwe gezicht van Vlaanderen Vakantieland, waar ze Sabine Hagedoren opvolgde.

Vanaf september 2008 was Vandendriessche een van de coaches van Junior Eurosong 2008.
Zij coachte Elke Rammant (Geniet van elk moment) en Louis Heeren (In de echte wereld).
In het najaar van 2008 presenteerde ze samen met Ben Roelants het programma De Naaktkalender. Ook rond die periode was ze reporter voor het televisieprogramma Peter Live.

In 2014 presenteert Saartje samen met Kevin Bellemans (Pretman) de De Pretshow op jongerenzender Ketnet. Ook sinds dat jaar werkte ze achter de schermen mee aan Reyers laat.

Nadat de omroepsters op Eén werden afgeschaft, werd ze redactrice bij Van Gils & Gasten en presenteerde ze de documentairereeks Expeditie Aarde.

In 2016 is ze te zien in 1000 zonnen, in een rubriek waarin ze manieren zoekt om haar energiepeil omhoog te tillen.

In 2018 nam Vandendriessche het elke week op tegen een bekende man in het Eén-programma Op De Man Af. Daarbij ging ze een sportieve, avontuurlijke uitdaging aan gekozen door haar mannelijke opponent.

Tijdens de coronacrisis geeft Vandendriessche online Quarantraining. De trainingsschema's en bijbehorende video's komen op de website van Eén. Daarnaast is ze een van de bekende Vlamingen die de uitdaging aan gaat en het opneemt tegen 32 topsporters in De Container Cup.

 

ACTRICE

In het begin van haar acteercarrière speelde Vandendriessche een hoofdrol als de Vlaamse Inky in de 5de seizoen van Costa!.

In televisieseries was Saartje onder meer te zien in Matroesjka's en Familie op VTM, in Kinderen van Dewindt en Thuis op één en in Chris & Co op VT4.

Ze speelde ook de rol van juf Monica in de videoclip van het liedje De juf van fysica, gezongen door Spring (muziekgroep).

Ze speelde ook in ‘Mijn Sport Is Top’.

Saartje Vandendriessche - Presentator / moderator
Adres

Haarstraat 11
2000 Antwerpen
België

BTW/Ondern.nr:
BE0459.759.610

Contact


+32 3 231 43 79
+32 475 27 43 79

Contactformulier