Stefaan van Hooydonk

The power of workplace curiosity
Spreker

Profiel

De kracht van nieuwsgierigheid op de werkvloer 

TOPIC: 

Ieder mens wordt geboren met een gezonde dosis nieuwsgierigheid.
Sommigen kunnen dit niveau tijdens de volwassenheid vasthouden, maar velen zien echter dat de oorspronkelijke kracht ervan afneemt.
Hetzelfde gebeurt met systemen zoals start-ups.
Vroege start-ups hebben een hoge aanleg voor exploratie, om te zien dat deze mentaliteit verslechtert zodra het bedrijf uitbreidt.

De huidige conformistische mentaliteit van leiders is er een die is overgenomen van het denken van de vorige eeuw.
De snelheid van zakendoen en de verandering die we de afgelopen 20 jaar hebben gezien, hebben duidelijk gemaakt dat dit model voor het runnen van bedrijven niet meer levensvatbaar is.
De trucs van de industriële 20e eeuw zijn geen goede voorspellers meer voor het uitvoeren van agile operaties in de nieuwe 4e industriële revolutie.
De 21e eeuw is de eeuw van de ideeën.
Die professionals, leiders en bedrijven die nieuwsgierigheid, openheid voor nieuwe manieren van werken, nederigheid bij het veranderen van koers en de vrijheid van ideeën in hun organisaties toelaten, zullen het heden beter benutten & de toekomst beter verkennen dan hun concurrentie.

Hiervoor is intentionele nieuwsgierigheid nodig!
Francesca Gino, professor aan de Harvard Business School, heeft ontdekt dat hoewel leiders vaak zeggen dat hun organisaties nieuwsgierigheid op het werk waarderen, dat ze die eerder verstikken door de verkeerde cultuur, processen en praktijken aan te nemen.

In deze interactieve sessie onderzoeken we samen wat we weten over nieuwsgierigheid, waarom het belangrijk is en wat individuen en organisaties kunnen doen om er beter in te worden.

 

PROFIEL 

Kort:  Na een indrukwekkende carrière te hebben opgebouwd als 'Chief Learning Officer', 'leer innovator' en 'strateeg' voor multinationals zoals Philips, Agfa, Cognizant, Flipkart en Nokia, richtte Stefaan het Global Curiosity Institute op waar hij en zijn team professionals, teams en organisaties ondersteunen om nieuwsgierigheid op de werkvloer te stimuleren.

 

Lang: Stefaan van Hooydonk: oprichter van het Global Curiosity Institute

Stefaan is oprichter van het Global Curiosity Institute.
Hij adviseert internationale bedrijven, leiderschap teams en individuen om nieuwsgierigheid op de werkvloer te stimuleren.
Hij helpt hen bij het meten van de individuele en werkplek nieuwsgierigheid quotiënt, en ondersteunt hen bij het ontwerpen en implementeren van projecten ter verbetering van nieuwsgierigheid op de werkvloer.

Stefaan begon zijn carrière in investeringsadvies in China.
Van daaruit verhuisde hij naar het opzetten van de executive education-afdeling van een business school in Shanghai, China Europe International Business School (CEIBS), dat hij 5 jaar leidde.
Vervolgens stapte hij over naar de corporate kant en zette hij wereldwijde leerteams en innovatieve bedrijfsuniversiteiten op voor Nokia (China/Finland), Agfa Healthcare (België), Philips (Nederland), Flipkart (India), Saudi Aramco (Saoedi-Arabië) en Cognizant (VK).
Zijn laatste rol was die van Chief Learning Officer voor Cognizant, waar hij het leren en de ontwikkeling van meer dan 300.000 medewerkers over de hele wereld overzag.
Hij wordt wereldwijd erkend voor zijn innovatieve benadering van leren, mensen en technologie.

Stefaan heeft een Master in Economie en Sinologie, samen met academische graden in Marxistische Economie uit China, Cross Cultural Management uit Frankrijk en een Executive MBA van Rutgers University.
Hij is gecertificeerd als executive coach.

Stefaan heeft de Belgische nationaliteit en is sinds 25 jaar getrouwd met Jeltje Peletier: een succesvolle psycho- en yogatherapeut. Samen hebben ze 4 kinderen: Rik, Femke, Koen en Menko. Hij beoefent dagelijks meditatie, is een marathonloper en volgt momenteel een master in filosofie.

 

Stefaan van Hooydonk - Spreker
Adres

Haarstraat 11
2000 Antwerpen
België

BTW/Ondern.nr:
BE0459.759.610

Contact


+32 3 231 43 79
+32 475 27 43 79

Contactformulier