Guido Thys

Masterclass: Welcome to the 21st century!
Spreker

Profiel

Masterclass: Welkom in de 21st eeuw!

TOPIC

Robotica, kwantumcomputers, crowdfunding, en de vele honderden technologische dingen die er aan de hand zijn: trendwatchers strooien ze dagelijks over ons uit en we kennen ze ondertussen al wel…

De meeste trendwatchers beperken hun overzichten tot technologie, maar duurzaamheid en de verzanding van structuren hebben minstens evenveel invloed op de veranderingen. Met verstrekkende gevolgen.

Af en toe waag ik mij aan voorspellingen. Die hebben de vervelende gewoonte om uit te komen. In 2010 zei ik: dit is géén economische crisis. Check! 2013: de crisis zal enkel ophouden voor ondernemingen die hun systemen overhoop gooien. Check! 2016: we staan nog maar aan het begin van de veranderingen. Check! 2019: de toekomst is aan wie op een geheel andere manier durft te denken.

Hoe?

Het is duidelijk dat we er niet meer komen met product- en andere innovaties op operationeel, tactisch en zelfs strategisch vlak alleen. We zullen onze denkkaders moeten innoveren.

In deze presentatie laat ik zien dat we in de economie van de 21ste eeuw kunnen floreren wanneer we ons op twee pijlers baseren.

Ten eerste hoeven we enkel te veranderen wat we DOEN, niet wie we ZIJN. Verandermanagement is dus overbodige onzin. Alle succesvolle organisaties en hun leiders hebben haarscherp op hun netvlies wie ze zijn en blijven.
De kunst is om ervoor te zorgen dat de veranderingen binnen minstens gelijke tred houden met degene die buiten aan de hand zijn.

Ten tweede is alles wat we vandaag doen gebaseerd op keuzes en beslissingen in het verleden. Die waren gebaseerd op de mogelijkheden van toen. En die zijn ondertussen veranderd. Dus vernieuwen(d denken) is eigenlijk niet anders dan het terugdraaien van keuzes.

Kortom, als je het simpel maakt, wordt het vanzelf eenvoudig. Ik presenteer een simpel maar zeer effectief recept.

Tijdens de voorbespreking maken we er een maatwerkpresentatie van: voor de leden van uw vereniging, voor uw managementteam, uw medewerkers, voor uw ketenpartners of voor andere belanghebbenden

En…. uiteraard wordt er ook weer flink gelachen!

 

PROFILE

About Guido Thys

Educated as a Theoretical Linguist, Guido has a keen interest in discovering meaning, as well as in the simple and accurate formulation of opportunities, instruments and goals. As an opportunity-finding entrepreneur, he is an expert at reminding his audiences of the question “what if it were your own money?”

He has been a Lecturer in Marketing Management at BSN The Netherlands for 23 years. With over 2.400 workshops and presentations and 18 books on his list he is an established management authority.

His unusual sense of humour guarantees a special mixture of humour and impact.

P.S.: originally from Antwerp, he speaks a dialect which is far easier to understand by South-Africans than the Dutch standard language. The masterclass will, however, be conducted in English.

Guido Thys - Spreker
Adres

Haarstraat 11
2000 Antwerpen
België

BTW/Ondern.nr:
BE0459.759.610

Contact


+32 3 231 43 79
+32 475 27 43 79

Contactformulier