Harry van Hest

Public Speaking Coach
Spraakcoach

Profiel

 

Coaching Public Speaking - ‘Speaking spontaneously’

TOPIC

Skill coaching: Spreken voor publiek - 'Public Speaking' Coaching / Personal communication coaching/ Mediatraining, etc

Tijdens deze coaching leer je:
-  je op de juiste manier voor te bereiden
- teksten te schrijven,
- stress + ademhaling en lichaamstaal te controleren,
- welke kledij te kiezen,
- hoe een microfoon te gebruiken,
- PowerPoint op te bouwen (zonder de gewraakte ‘bullet points’),
- de kracht van story telling,
- het gebruik van humor
- het creëren van interactie, 
- hoe omgaan met vragen uit het publiek, …
- enz

kortom verbale en non-verbale communicatie zowel voor op een podium als elders!

Wil men nog verder gaan en sterker worden in interviewtechnieken, moderatie, cameragewenning, crisiscommunicatie of nog andere disciplines, dan kan dat. Dit wordt tijdens een vrijblijvende intake afgesproken.

 

FORMULE

Dus als men bv verkopers heeft die geregeld presentaties geven of als men de eigen presentatie-skill’s wil optimaliseren, politieke debatten wil voeren, of zelfs wil scoren bij mondelinge examens of sollicitaties, is Harry de ideale praktijk-coach (zie PROFIEL)

Deze coaching kan gegeven worden voor kleine groepen van 6 - 12  personen of men kan opteren voor individuele coaching.

Deze public speaking coaching kan zowel ‘in company’ als op externe locatie, zowel volledig op maat als via een ‘standaard’ programma gegeven worden. (Hierbij is een groepscoaching voor bijvoorbeeld zes personen uiteraard voordeliger dan een individuele coaching)

 

PROFIEL

Wat Harry te bieden heeft is geen theoretische kennis  (daar vind je boeken genoeg over) maar wel  meer dan 25 jaar praktijkervaring met bedrijfs- en evenement-presentaties, radio en televisiewerk.
Daarnaast deelt hij graag zo veel mogelijk zijn communicatie-skills want ‘public speaking’ is jammer genoeg niet de favoriete opleiding in de scholen.


Daarom even dit stukje ‘story telling’:

In zijn schooltijd noemde men Harry wel eens ‘Willem de Zwijger’. Hij was een eerder bescheiden om niet te zeggen een ‘verlegen’ studentje dat echter door omstandigheden op zijn 18 jaar diende te stoppen met studeren. Vanaf dan zou het voor hem de ‘Universiteit van het Leven’ worden.

Nu had Harry zich vrijwel onbewust enkele levensdoelen gesteld en een ervan was:
hij wilde geen '9 to 5 job'!
Dus was er een conflict: geen echt diploma, behoorlijk verlegen en toch geen bureel-job willen?!?
Hij koos dan ook gelijk voor ‘de verkoop’ met de bedenking °dat is de beste manier om van mijn verlegenheid af te raken°. En dat lukte, zij het met (veel) vallen en opstaan!
Wellicht, om zich te manifesteren tov zijn vroegere klasgenoten die allen mochten verder studeren, zocht hij tegelijkertijd zoveel mogelijk de jeugd(huis)-podia en de micro’s aldaar op, ook dit weer om zijn verlegenheid te overwinnen (en indruk te maken op de meisjes !?!) .

Nu, zo’n 30 jaar later leeft hij voltijds en met succes van zijn presentatiewerk, het geven van lezingen en het coachen van collega's!

Daar komt nog bij dat hij die veelvuldige ervaringen om van verlegen jongetje door te groeien naar professioneel presentator/spreker, ook graag deelt met anderen.
Dit doet hij met geduld en aandacht voor iedereen die de ambitie of de noodzaak voelt om zijn ‘spreken voor publiek' te optimaliseren.
Hierbij telkens vertrekkend vanuit het besef dat hij vanuit zijn eigen voorgeschiedenis weet dat spreken voor een publiek zelden een comfortzone is.

Meer info & referenties :  https://gastspreker-harry.be/nl/gastspreker/topic-3514/Coaching+Public+Speaking+-+%27Vanzelf+sprekend%27/ 

Hoe het allemaal begon voor Harry : https://www.gastspreker-harry.be/nl/posts/view/673/10+co+-++975+HUWBARE+MEISJES+

 

Harry van Hest - Spraakcoach
Adres

Haarstraat 11
2000 Antwerpen
België

BTW/Ondern.nr:
BE0459.759.610

Contact


+32 3 231 43 79
+32 475 27 43 79

Contactformulier