Michaël Van Droogenbroeck

Waar staan wij economisch na de Corona crisis ?
Spreker

Profiel

Waar staan wij economisch na de Corona crisis ?

TOPIC

'Met de bankencrisis vond ik spontaan mijn weg naar de economische verslaggeving. Na de Corona crisis is dat niet anders. De juiste beelden vinden bij het financieel-economische nieuws is de grote uitdaging. Ik bereik ook een heel divers publiek dat duidelijkheid verlangt. Als gevolg moet ik al eens uitleggen wat bijvoorbeeld kredietbeoordelaars zijn, zonder in peuterschoolniveau te vervallen.'

'Het is een extreem voorrecht om op de eerste rij te mogen staan bij grote gebeurtenissen. Dat dit inhoudt dat ik geen 9 to 5 job heb, neem ik er graag bij. Al heb ik daar, als geboren controlefreak, moeten mee leren omgaan. In het begin kon ik niet gaan slapen vóór ik het middernachtnieuws had gehoord, zodat ik toch enig idee had waaraan ik me de volgende dag kon verwachten. Ik kan het nu ’s avonds beter loslaten. Ook op vakantie kan ik de eerste dagen afstand houden. Daarna begint het toch weer te kriebelen en kan ik de verleiding niet meer weerstaan om via mijn iPhone de actualiteit te volgen.'

PROFIEL

Michaël Van Droogenbroeck doorliep zijn middelbare school in Brussel en studeerde sociologie aan de KU Leuven. Vlak na zijn studies was hij als wetenschappelijk medewerker verbonden aan de Katholieke Universiteit Brussel.

Sinds 2005 werkt hij als journalist en verslaggever bij de televisienieuwsdienst van de openbare omroep. Zijn eerste opdracht was buitenlandse nieuwsberichten van persagentschappen herwerken. Daarna werkte hij enkele jaren voor de redactie van Terzake. In 2007 stapte hij over naar de redactie van het Het Journaal, waar hij zich bezig hield met politieke verslaggeving. Sedert 2010 (door de overstap van Paul D'Hoore naar VTM en naar aanleiding van de Europese staatsschuldencrisis) is hij gespecialiseerd in financieel en economisch nieuws.

In oktober 2010 publiceerde hij het boek Kan De Wever wat Leterme niet kon?, naar aanleiding van de moeilijke regeringsformatie in België na de verkiezingen van juni 2010.

Sedert 8 september 2013 presenteert hij afwisselend met Steven Rombaut iedere week een afsluitende economische rubriek in het programma De vrije markt.

Michaël Van Droogenbroeck - Spreker
Adres

Haarstraat 11
2000 Antwerpen
België

BTW/Ondern.nr:
BE0459.759.610

Contact


+32 3 231 43 79
+32 475 27 43 79

Contactformulier